KOOKWORKSHOP ITALIAANS KOKEN
Els en Rien Knoope

kookworkshop-italiaans-koken

 

La dolce vita in de keuken

Italië: het land van zonovergoten heuvels, eeuwenoude tradities en een keuken die wereldwijd harten verovert. Denk je aan Italië, dan denk je aan pasta, pizza en gelato. Maar juist die klassiekers laten we deze keer links liggen. Wat we wél gaan bereiden? Dat blijft nog even een verrassing…

Wat Italië zo bijzonder maakt, is niet alleen de enorme variëteit aan gerechten, maar vooral de manier waarop men met eten omgaat. Italianen nemen de tijd – voor het koken én voor het genieten. Elk gerecht is een ode aan eenvoud, kwaliteit en smaak. Verse groenten, rijpe vruchten, ambachtelijke kazen en zorgvuldig geselecteerde wijnen vormen de basis van hun keuken. Geen poespas, maar pure passie.

Wist je dat Italië de grootste wijnproducent ter wereld is? En dat espresso, net als pizza, een Italiaanse uitvinding is? Veel Italiaanse producten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze eigen keuken: Parmezaanse kaas, mozzarella, pesto, cappuccino, stuk voor stuk smaakmakers die hun oorsprong vinden in de Italiaanse traditie.

Tijdens deze workshop duiken we dieper in de geheimen van de Italiaanse keuken. Verwacht verrassende recepten, mooie verhalen en vooral: een middag vol gezelligheid en smaak. Na afloop genieten we samen van onze eigengemaakte creaties met een heerlijk glas Italiaanse wijn.
Want zoals de Italianen zeggen:

Chi magia bene, vive bene: wie goed eet, leeft goed!

 

Datum

donderdagmiddag
2 april, 9 april en 16 april

Tijd 13:30 uur - 18:00 uur
Plaats Els en Rien Knoope
Valkenierstraat 16
5268 DK Helvoirt
Vervoer op eigen gelegenheid; bij samen rijden wordt een bijdrage verwacht
(zie Huisregels activiteiten/cursussen)
Kosten € 27,50
Afmelden bij contactpersoon 

Ria Miedema - Kennis

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd

 

2 april

 

9 april

 

16 april